pridané 25.9.2018 o 13:47 prečítané 1913x

Bezlepkový jablkovo-pudingový zákusok

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

1 Hodina 30 Min

Náročnosť

veľmi ľahká

Okrem skvelej chuti šťavnatých jabĺk je veľkou prednosťou receptu jeho nenáročnosť a rýchlosť

Suroviny:

  • Cesto :
  • 450 g Cake mix Liana
  • 250 g rastlinný tuk
  • 6 lyžíc práškový cukor
  • 3 lyžice mlieko
  • 3 ks celé vajcia
  • Plnka :
  • 700 g čistá váha jablká
  • 3 lyžice práškový cukor
  • 1 ks Zlatý krém Liana

Postup:

1. Ručne vypracujeme cesto z uvedených surovín a dáme ho na 10 minút do chladničky.
2. Cesto rozdelíme na polovicu, rozvaľkáme ho na kruh, prenesieme valčekom do formy (najlepšie s vyberacím dnom) a popritláčame až k okrajom.
3. Navrstvíme jablkovo – pudingovú plnku.
4. Rozvaľkáme druhú polovicu cesta a opäť valčekom prenesieme na plnku.
5. Prebytočné cesto odkrojíme a popicháme vidličkou.
6. Pečieme na 180°C cca 45 minút.
7. Upečený koláč necháme úplne vychladnúť a potom ho narežeme.

Postup plnka:
1. Nastrúhame jablká na tenké plátky a zmiešame ich s cukrom a Zlatým krémom.

Pridal(a): Michaela66

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.