pridané 2.7.2018 o 11:16 prečítané 4673x

Bezlepkový cuketový perník

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 4
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

1 Hodina

Náročnosť

veľmi ľahká

Obľúbený perník trochu inak.. s cuketou..

Suroviny:

  • 250 g nastrúhaná cuketa
  • 300 g Fine mix Liana
  • 3 ks vajcia
  • 150 g kryštálový cukor
  • 100 ml olej
  • 150 ml mlieko
  • 2 PL Kakao tmavé Liana Exclusive
  • Čokoládová poleva :
  • 200 g čokoláda Liana 70%
  • 50 g rastlinný tuk na polevy
  • 50 g maslo
  • Dodatky : ríbezľový džem

Postup:

1. Umyjeme cuketu a nastrúhame na jemnejšom strúhadle.
2. Žĺtky vyšľaháme s cukrom.
3. Pridáme olej a mlieko.
4. Do hmoty nasypeme Fine mix zmiešaný s kakaom tmavým.
5. Pridáme cuketu a nakoniec zľahka tuhý sneh z bielkov.
6. Plech (32x22 cm) vystelieme papierom na pečenie a vylejeme naň cesto.
7. Pečieme pri teplote 180°C cca 40 minút.
8. Na horúci perník natrieme ríbezľový džem a necháme vychladnúť.
9. Nakoniec vrch koláča polejeme čokoládovou polevou

Pridal(a): Michaela66

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.