pridané 19.7.2018 o 14:05 prečítané 1411x

Bezlepkové vanilkové venčeky

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

1 Hodina 30 Min

Náročnosť

ľahká

jemné a nadýchané

Suroviny:

  • 120 g bezlepková múčna zmes na piškótové cesto Cake mix Liana
  • 100 g maslo
  • 100 ml voda
  • 3 ks vajce
  • Vanilkový krém:
  • 600 ml mlieko
  • 2 ks Zlatý krém Liana
  • 100 g maslo
  • 100 g cukor

Postup:

1. Vodu, maslo, soľ dáme zovrieť. Pomaly za stáleho miešania pridáme Cake mix a varíme na miernom ohni, kým nevznikne hustá kaša, ktorá sa nelepí na steny nádoby. Necháme vychladnúť.

2. K vychladnutej kaši prišľaháme po jednom vajíčka. Na plech tvarujeme kolieska pomocou zdobiaceho vrecka, každé koliesko obídeme dvakrát. Dáme upiecť pri teplote 200st 7-10 minút. Následne teplotu znížime na 160st a dopečieme ešte 5-8 minút mierne dozlatista. Počas pečenia rúru neotvárame, aby nám venčeky neklesli. Necháme vychladnúť.

3. Uvaríme puding zo Zlatého krému a necháme vychladnúť. Ešte horúci puding potrieme kockou masla, aby sa nám na povrchu nevytvorila kôrka.

4. Maslo a cukor vyšľaháme do peny a následne po lyžiciach primiešame vychladnutý puding. Zdobiacim vreckom naplníme rozkrojené venčeky a posypeme práškovým cukrom.

Pridal(a): Michaela66

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.