pridané 19.1.2022 o 13:07 prečítané 183x

Bezlepkové taštičky z lístkového cesta s lekvárom

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

30 Min

Náročnosť

priemerná

Bezlepkové taštičky z lístkového cesta si pripravíte veľmi jednoducho. Nemusíte sa báť, náš recept na lístkové cesto je super jednoduchý a určite sa vám podarí. Vyskúšajte si upiecť tieto chutné taštičky a naplňte ich svojim obľúbeným lekvárom.

Suroviny:

  • 125 g bezgluténovej múky Promix UNI
  • 125 g jemného krémového tvarohu (nízkotučného)
  • 125 g masla
  • štipka soli
  • dobrý kyslý lekvár, napríklad ríbezľový
  • práškový cukor na posypanie

Postup:

Bezlepkovú múku Promix UNI premiešame so soľou. Pridáme do nej na malé kocky nakrájané studené a tuhé maslo, studený tvaroh a lyžicou začneme cesto spracovávať. Keď sa jednotlivé prísady začnú spájať, rukou ich vymiesime do kompaktného bochníčka, cesto dáme do plastovej uzatvárateľnej nádoby a odložíme ho do chladničky.

Bezlepkové lístkové cesto by malo v chlade odpočívať aspoň 3-4 hodiny, pokojne však aj cez noc.

Dobre vychladené cesto rozvaľkáme na pracovnej doske, ktorú sme pomúčili bezgluténovou múkou Promix UNI. Odporúčame nechať cesto o hrúbke asi pol centimetra.

Cesto potom pomocou radielka nakrájame na štvorce veľkosti asi 6×6 cm.

Do stredu každého štvorca dáme malú lyžičku tuhého lekváru a protiľahlé dva špice v strede nad lekvárom dobre stlačíme, aby taštičky držali. Koláčiky kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Bezlepkové taštičky z lístkového cesta pečieme vo vopred rozohriatej rúre na 200 stupňoch teplovzdušných (vrtuľa) asi 15 minút, prípadne trochu viac.

Z jednej dávky tohto bezlepkového lístkového cesta vyvaľkáme plát asi ako pri rolovanom lístkovom ceste z obchodu.

Bezlepkové taštičky necháme po dopečení vychladnúť a potom ich posypeme práškovým cukrom. Najlepšie chutia čerstvé.

Pridal(a): NovalimSK

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.