pridané 22.5.2018 o 14:31 prečítané 2726x

Bezlepkové jahodové rezy so šľahačkou

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

2 Hodiny 30 Min

Náročnosť

ľahká

Jahody so šľahačkou je stávka na istotu:)

Suroviny:

  • Suroviny na cesto:
  • 4 ks vajcia
  • 180 g Cake mix Liana
  • 200 g práškový cukor
  • 50 ml olej
  • 2 PL voda
  • Jahodová plnka:
  • 800 g jahody
  • 6 PL kryštálový cukor
  • 120 g Jahodový puding Liana 1 kg
  • 1 ks Želatína číra Liana
  • 50 ml voda
  • Šľahačka :
  • 500 ml šľahačka 33%
  • 4 PL práškový cukor
  • 1 ks Želatína číra Liana
  • Dodatky: jahody na ozdobu

Postup:

1. Do mixéra dáme žĺtky, cukor a mixujeme do peny. Pridáme olej, vodu a mixujeme ešte cca 10 minút.
2. Do žĺtkovej peny pridáme ručne Cake mix Liana a nakoniec tuhý sneh z bielkov.
3. Cesto vylejeme na plech (23x33 cm) vystlaný papierom.
4. Dáme piecť na 180°C 20-25 minút.
5. Upečený plát preložíme na tácku vrchnou stranou dole a stiahneme papier.
6. Jahody nasypeme do 1 l odmerky a dolejeme vodou.
7. Dáme variť s kryštálovým cukrom a uvarené rozmixujeme.
8. Pridáme pudingový prášok rozmiešaný vo vode a uvaríme kašu.
9. V 100 ml horúcej vode rozmiešame želatínu Liana a primiešame k pudingovej kaši.
10. Natrieme na cesto a necháme vychladnúť.
11. Potom urobíme šľahačkovú plnku. V 100 ml horúcej vode rozmiešame želatínu Liana a necháme vychladnúť.
12. Vyšľaháme šľahačku s cukrom a 2 PL vmiešame do želatíny a hneď vmixujeme ostatnú šľahačku.
13. Natrieme na vychladnutý koláč.
14. Poukladáme jahody a necháme vychladnúť.
15. Nakrájame na štvorce.

Pridal(a): Michaela66

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.