pridané 25.9.2018 o 13:49 prečítané 1678x

Bezlepkové dvojfarebné kocky

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

Viac ako 2 Hod 30 Min

Náročnosť

ľahká

Kakaové cesto, orechovo-rumová plnka a vrch potiahnutý bielou hmotou

Suroviny:

  • Cesto :
  • 4 ks vajcia
  • 200 g práškový cukor
  • 100 ml olej
  • 100 ml voda
  • 200 g Cake mix Liana
  • 2 lyžice Kakao tmavé Liana Exclusive
  • Orechová plnka :
  • 200 g mleté orechy
  • 5 lyžíc rum
  • 1 lyžica práškový cukor
  • 1 lyžica džem
  • Biely poťah :
  • 200 g stužený tuk
  • 200 g práškový cukor
  • 150 g sušené mlieko
  • Čokoládová poleva :
  • 150 g čokoláda 70% Liana
  • 50 g rastlinný tuk na polevy
  • 20 g maslo
  • Dodatky :
  • džem
  • plech 28x38 cm

Postup:

1. Oddelíme žĺtky a bielky. Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh a žĺtky spolu s cukrom mixujeme do peny. Postupne pridáme olej a vodu.
2. Do žĺtkovej peny ručne zamiešane Cake mix spolu s kakaom a nakoniec zapracujeme do cesta aj tuhý sneh z bielkov.
3. Plech vystelieme papierom na pečenie a vylejeme cesto. Pečieme 35 minút pri 180°C.
4. Na vychladnuté cesto natrieme v tenšej vrstve džem. Následne rovnomerne navrstvíme orechovú plnku a nakoniec prenesieme spolu s alobalom biely poťah, stiahneme a vyhladíme.
5. Nožom predznačíme kocky a necháme poriadne vychladnúť.
6. Vychladnutý koláč nakrájame na kocky. Pol kocky namáčame v čokoláde a necháme stuhnúť.

Postup orechová plnka:
1. Orechy, rum, práškový cukor a džem spracujeme na tvarovateľnú hmotu.

Postup biely poťah:
1. Cukor, stužený tuk a sušené mlieko spolu zmiešame.
2. Hmotu prenesieme na alobal (ideálne na grilovanie). Rovnomerne rozotrieme po celej dĺžke alobalu.

Postup čokoládová poleva:
1. Nad parou rozpustíme čokoládu, rastlinný tuk a maslo.

Pridal(a): Michaela66

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.