pridané 18.7.2018 o 13:10 prečítané 2237x

Bezlepková Schwarwaldská torta

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

5 Min

Náročnosť

veľmi ľahká

Torta ako od cukrárky :)

Suroviny:

  • Kakaový piškótový korpus :
  • 200 g bezlepková múčna zmes Cake mix Liana
  • 170 g cukor
  • 25 g Kakao tmavé Liana
  • 4 vajcia
  • 100 ml vlažná voda
  • 100 ml olej
  • Plnka :
  • višne zavárané so šťavou
  • džem
  • 500 ml smotana na šľahanie
  • 100 g Stabilizátor šľahačky Liana SMOTANA
  • 40 ml vody

Postup:

Vyšľaháme bielka, pridáme cukor a prešľaháme, následne po jednom žĺtky, postupne vlažnú vodu a olej. Nakoniec zľahka primiešame Cake mix Liana s Kakaom tmavým Liana. Vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Upečieme pri teplote 180 °C asi 20-25 minút.

Stabilizátor rozmiešame vo vode (cca 40 ml). Medzitým si vo vyššej nádobe vyšľaháme smotanu na šľahanie do polotuha. Do polotuhej smotany zašľaháme zmes stabilizátora šľahačky Liana a vody. Vyšľaháme do tuha. Piškótový korpus prerežeme na polovicu, spodný plát polejeme šťavou z višní, natrieme džemom, poukladáme pár višní a navrstvíme polovicu šľahačkovej plnky. Priložíme druhý korpus a postup opakujeme. Vrch ozdobíme višňami.

Dobrý tip: Šľahačkovú plnku rovnomernejšie nanesiete na korpus cez zdobiace vrecko.

Pridal(a): Michaela66

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.