pridané 10.7.2018 o 12:39 prečítané 3400x

Bezlepková roláda z pohánkovej múky

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 3
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

30 Min

Náročnosť

ľahká

Táto bezlepková roláda z pohánkovej múky zožala veľký úspech na výstave Glutenfree Expo v Trenčíne. Pohánková múka, ktorú nájdete v Novalim sortimente medzi prirodzene bezlepkovými múkami, sa teší veľkej obľube a ak ju raz vyskúšate, budete sa k nej vracať. Melie sa načerstvo priamo v Novalim závode na jemnú konzistenciu. Pohánkovú múku využijete pri varení a pečení, hodí sa aj ako prímesová múka do akýchkoľvek bezlepkových jedál. Vďaka nej je cesto vláčnejšie a výživnejšie.

Suroviny:

  • 4 vajcia
  • 4 PL kryštálového cukru
  • 3 PL mletých mandlí
  • 2 PL pohánkovej múky NOVALIM
  • 1 PL bezlepkovej múky Promix PK špeciál
  • 1 ČL mletej škorice
  • 3 PL vlažnej vody
  • Na krém:
  • 250 g krémového tvarohu bez hrudiek
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • kôra z polovice bio citróna
  • čučoriedkový lekvár na potretie rolády
  • prípadne práškový cukor na posypanie

Postup:

Žĺtky šľaháme s cukrom do bledého krému, potom pridáme mandle, pohánkovú múku NOVALIM, Promix PK špeciál a škoricu. Pridáme vodu a vyšľaháme. Napokon zľahka vmiešame do tuha vyšľahané bielky. Zmes nalejeme a kartou rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme na 180 stupňoch cca 10-12 minút. Po dopečení hneď za tepla zrolujeme aj s papierom a takto necháme vychladnúť.
Všetky prísady na krém (okrem lekváru) vyšľaháme v miske. Rozrolovanú roládu najprv potrieme lekvárom, potom nanesieme krém, povrch uhladíme a roládu späť zrolujeme. Krájame asi na 1 cm široké kúsky.

Pridal(a): NovalimSK

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.