pridané 18.10.2018 o 12:08 prečítané 2028x

Bezlepková jablková štrúdľa

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

1 Hodina 30 Min

Náročnosť

ľahká

Ideálna na jesenné obdobie, keď je v komore zásoba jabĺk najväčšia

Suroviny:

  • Cesto:
  • 300g Cake mix Liana
  • 125 g maslo
  • 3 vajcia
  • 2 KL ocot
  • Jablková plnka:
  • 6 jabĺk
  • 100 g vlašské mleté orechy
  • 20g Škoricový cukor Liana
  • 4 PL kryštálový cukor

Postup:

1. Zo zmesi Cake mix, masla, vajíčka a octu urobíme cesto, ktoré vypracujeme najlepšie rukou a necháme ho 10 minút odpočívať.

2. Medzitým si urobíme plnku: ošúpeme jablká, narežeme na plátky, dáme do hrnca spolu s cukrom a podusíme 20 minút. Plnku necháme vychladnúť.

3. Odstaté cesto si rozdelíme na polovice a vyvaľkáme ho na papieri na pečenie. Do stredu cesta navrstvíme vychladnutú plnku, posypeme orechami a škoricovým cukrom. Preložíme bočné okraje, aby nám nevytiekla plnka. Obe polovice cesta preložíme do stredu ku plnke, stlačíme spolu s papierom na pečenie a položíme ho tak, aby bol spoj dole.

4. Cesto preložíme na plech aj s papierom, potrieme ho rozšľahaným vajíčkom a posypeme nasekanými orechami.

5. Pečieme 40 minút pri teplote 180°C. Upečený zákusok posypeme práškovým cukrom a jemne vanilínovým. Necháme vychladnúť a narežeme na tanier.

Pridal(a): Michaela66

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.