pridané 17.11.2014 o 08:07 prečítané 7668x

Bábovka z pohánkovej múky

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

1 Hodina

Náročnosť

ľahká

Zdravá pochúťka aj na raňajky.

Suroviny:

  • 2 ks vajcia
  • 250 g pohánkovej múky
  • 125 g bezlepkovej polohrubej múky (napr. Mix it!, Promix UNI a pod.)
  • 1 balíček bezlepkového prášku do pečiva
  • 280 g ryžového sirupu (môže sa nahradiť 200 g medu alebo trstinového cukru)
  • 140 g kokosového oleja (môže sa nahradiť napr. aj slnečnicovým olejom)
  • 200 g mlieka (môže sa nahradiť ryžovým, mandľovým alebo iným bezlaktózovým mliekom)
  • 1 vanilínový cukor
  • 2 polievkové lyžice kakaa
  • maslo a mleté mandle na vymastenie a vysypanie formy (môže sa použiť aj strúhaný kokos)

Postup:

Zmiešame spolu vajcia, vanilínový cukor, ryžový sirup, rozpustený kokosový olej a mlieko. Pridáme múku, v ktorej sme rozmiešali prášok do pečiva. Polovicu cesta vylejeme do vymastenej a vysypanej formy. Do druhej polovice cesta primiešame kakao a vylejeme do formy na svetlé cesto. Pečieme v rúre na 170°C približne 40 minút.

Pridal(a): snov

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.