pridané 25.10.2007 o 19:23 prečítané 4755x
slané slimáky
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
slané slimáky
Suroviny:
- 1 bánoveckú nátierku /može byť aj ochutená/
- 1 rozmerom ten isty teglik /z banoveckej nátierky/ naplníme promix FORTE + 1 teglik promix UNI
- 1 vajce
- 2PL oleja
- soľ
- PLNKA
- 50 g roztopenej hery
- 3 strúčky cesnaku
- 2 kocky syrokremu
- droždie Dr.Otker, sojové mlieko, cukor
- trochu nastrúhaného syru
- 1 rozšľahané vajíčko na potretie.
Postup:
urobíme kvások v teplejšom sojovom mlieku rozpustime trošku cukru /ja soľ vobec do kvásku nedávam, rýchlejsie to nakysne/, vylejeme ho do pripravenej múky forte aj UNI, vajce a 2PL oleja, soľ.vymiešame, ak je cesto husté dolejeme letnú vodu, ak je riedke, dosypeme múku. rozvaľkáme a potrieme plnkou.
PLNKA: heru roztopime a pridame roztlačený cesnak a 2 kocky syrokremu. natrieme na rozvaľkané cesto a stočíme ako do rolády. najkrájame na asi 1 cm hrubé kusky, položíme ich na vymastený plech a potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamom, lanovými alebo inými semiačkami.dáme piect.
Pridal(a): maja26
Diskusia k receptu (1)
-
-
napísal:
- používateľ:
- Zuzana Tomcakovska
- pridané:
- 13:36 13.10.2008
Tú banoveckú nátierku mám dať do cesta? Lebo tá v postupe chýba.