pridané 5.11.2020 o 12:31 prečítané 857x

Slané croissanty bez lepku

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

1 Hodina 45 Min

Náročnosť

ľahká

Verili by ste, že tieto slané croissanty bez lepku si viete napiecť len zo 4 základných surovín? Pozrite si náš recept a zistite, vďaka čomu sú tieto slané rožteky chrumkavé a nalístkované ako pravé lístkové cesto. Vyskúšajte ich ešte dnes.

Suroviny:

  • 280 g bezlepkovej múky Promix UNI
  • 250 g mäkkého krémového nízkotučného tvarohu
  • 150 g masla alebo rastlinného tuku do cesta
  • 2 väčšie vajcia
  • 2 ČL soli
  • Na potretie a posypanie:
  • 1 rozšľahané vajce
  • strúhaný syr alebo rôzne semiačka (ľanové, slnečnicové, sezamové), rasca alebo mletá červená paprika

Postup:

Z múky Promix UNI, tvarohu, mäkkého masla, vajec a soli vymiesime kompaktné cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme v chladničke aspoň hodinu-dve stuhnúť a odpočinúť.
Potom cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a radielkom ho nakrájame na trojuholníky. Tie zrolujeme do rožtekov, poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme ich rozšľahaným vajíčkom.
Na povrchu ich môžeme posypať napríklad strúhaným syrom alebo rôznymi semiačkami, rascou alebo mletou červenou paprikou.
Pečieme ich pri teplote 190 stupňov asi 20-25 minút. kým sa nezačnú sfarbovať do zlatohneda.
Počas pečenia môže z rožtekov vytekať tuk, čo je v poriadku.
Upečené slané croissanty bez lepku dáme vychladnúť na mriežku.
Podávame ich k nápojom alebo na raňajky či desiatu.

Pridal(a): NovalimSK

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.