pridané 18.4.2018 o 11:35 prečítané 3128x

Bezlepkové slané sedliacke koláče

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 4
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

2 Hodiny

Náročnosť

ľahká

Výborná alternatíva na desiatu alebo ak sa chystáte napr. na piknik. Hodí sa k nim kyslá smotana alebo žinčica.

Suroviny:

  • Suroviny na cesto:
  • 300 g Bakery mix Liana
  • 250 ml mlieko
  • 1 KL cukor
  • 15 g čerstvé droždie
  • 1 ks vajce
  • 50 ml olej
  • 1 KL soľ
  • Suroviny na plnku:
  • 400 ml kyslá smotana
  • 2 ks vajcia
  • celá rasca
  • kôpor
  • soľ

Postup:

1. Pripravíme si kvások z 250 ml mlieka, 1 KL cukru, 15 g droždia a necháme 10 minút nakysnúť.
2. Do misky dáme Bakery mix Liana, soľ, olej, vajíčko a nakoniec vylejeme kvások.
3. Vypracujeme cesto ručne alebo elektrickým hnetačom.
4. Necháme kysnúť v miske kyske alebo zakryjeme fóliou cca na 40 minút.
5. Plech vymastíme olejom, uložíme vykysnuté cesto a rukou ho jemne poroztláčame na celý plech.
6. Na pol cesta nanesieme kyslú smotanu zmiešanú s kôprom a na druhú polovicu vylejeme rozšľahané vajcia a posypeme rascou. Nakoniec osolíme.
7. Rúru vyhrejeme na 180°C a necháme koláč podkysnúť 15 minút, pokiaľ sa nám nahreje rúra.
8. Pečieme asi 35-40 minút doružova tak, aby bol aj spodok koláča krásne upečený.
9. Nakrájame na porcie až keď trocha vychladne.

Pridal(a): Michaela66

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.