pridané 19.7.2008 o 18:49 prečítané 11266x

Mäkký sendvičový chlebík

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 5
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

2 Hodiny

Náročnosť

veľmi ľahká

Mäkký sendvičový chlebík

Suroviny:

  • 250ml bieleho jogurtu (kyslá smotana/zákvas)
  • 300ml vlažného mlieka (kozie/sójové)
  • 450g Promix UNI
  • 3 PL oleja
  • 1 PL cukru
  • 1,5 ČL soli
  • 1/2 balíčka 7-gramového sušeného droždia
  • trocha bielych burizónov (malá hrsť)

Postup:

Do nádoby dáme najprv tekutiny a potom ostatné suroviny.
Počas miešania stierkou zo stien zotrieme nalepené cesto.
Pečieme na programe č.2 (1:58), tmavá kôrka.
Ja mám pekáreň ETA Harmony.

Pridal(a): Vlaďa11

Diskusia k receptu (5)

  • napísal:
    používateľ:
    Zuzana Tomcakovska
    pridané:
    08:14 18.9.2008

    Fantastický chlebík, zatiaľ najlepší aký sa mi podarilo upiecť. A ešte aj po pár dňoch mäkučký a vláčny. Mňam. Vďaka za tento receptík.

  • napísal:
    používateľ:
    jankinka63
    pridané:
    19:50 9.10.2008

    ahoj,dakujem za vyborny recept,konecne sa mi podaril chlebik aj v pekarnicke...mam Moulinex a v nej sa mi nedari piect dobrý chlebik..jana

  • napísal:
    používateľ:
    lubinocka
    pridané:
    19:53 13.2.2013

    Vlaďa 11.......dakujeeeeeeeeeeeem....naozaj po roku skúšania v pekárni Moulinex...konečneeeee niečo dobreeeeeeeeeeeeeeee.../už som myslela, že ju vyhodím..:-)/Dala som trištvrte smotany...a troska ľanu namiesto burizonov-nemala som ich....super...vďaka...

  • napísal:
    používateľ:
    swat
    pridané:
    22:48 17.3.2013

    Velmi pekne dakujem za tento recept :) Piekol som prvykrat v zivote, priatelka mi pomahala, ale aj ona prvy krat v zivote piekla v pekarnicke (Moulinex OW600031). Hned na prvykrat je chlebik super a velmi mi chuti, nie je suchy ani sa nemrvi, pekne nakysol, neprepadol, parada :) Mal som velke obavy po skusenostiach ostatnych a po precitani recenzii, ze na Moulinex sa neda upiect bezlepkovy chlieb - niektori to vraj skusali 4 roky a nic. Dali sme tam ingrediencie podla navodu, zvolili program 13 - bezlepkovy chlieb (1000g a stredna korka) a nechali pracovat pekarnicku. Trosku som poodlepoval cesto z krajov a potom som uz neotvaral az po skonceni programu. Este som ho chvilu nechal v teple pekarnicky, potom vybral a zabalil do utierky. Nabuduce pridam aj nejake semiacka a mozno aj vlakninu. Este raz vdaka, ze ste nas usetrili od stresu ;)

  • napísal:
    používateľ:
    Petula
    pridané:
    12:09 7.10.2014

    perfektny chlebik....ja som si tam pridala este slnecnicove semienka a bol skvely....vobec nebol sypky ani sa nedrobil.....dakujem ;)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.