pridané 6.4.2008 o 15:14 prečítané 3809x

Lokše

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

5 Min

Náročnosť

veľmi ľahká

Suroviny:

  • 0,5kg zemiakov
  • 150g promix uni
  • soľ
  • maslo

Postup:

Zemiaky ošúpeme, posolíme a uvaríme. Scedíme, popučíme dáme na dosku a necháme vychladnúť.Po vychladnutí zmiešame s múkou a vyhnitime cesto.Z cesta urobíme valček a krájame na kolieska m, ktoré vyvaĺkáme.Panvicu si necháme rozohriať a potom pečieme lokše nasucho z jednej aj z druhej strany.Po upečení potrieme maslom z obidvoch strán.Piodávame buď so zeleninou alebo natrieme lekvárom, prípadne môžme podávať ako prílohu k kuracej pečeni.

Pridal(a): lucika

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.