pridané 3.10.2012 o 19:54 prečítané 9177x

Domáca jablková nutela

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU
  • BEZ MLIEKA

Čas prípravy

5 Min

Náročnosť

veľmi ľahká

chutná sladká nátierka do palaciniek, koláčov a na pečivo

Suroviny:

  • 2 kg jablk
  • 500 g kryštálového cukru (ja som dala stéviu a zero cukor podľa chuti)
  • 400-500 ml vody - podľa šťavnatosti jablk
  • 100 g kakaa
  • 200 g čokolády na varenie
  • hrsť mletých lieskovcov

Postup:

Jablká očistíme, ošupeme a nakrájame alebo nastrúhame na menšie kúsky. Podlejeme vodou a dáme dusiť. Prisypeme cukor a dusíme do makka. Ked sú jablká makké, prisypeme kakao a polámeme čokoládu. varíme , kým sa čokoláda nerozpustí.
Ked je roztopená, odstavíme a pridáme pomleté lieskovce. Premiešame a plníme do pohárov. Nesterilizujeme. Otočíme poháre hore dnom a necháme vychladnúť.
Chutí skvelo :-)

Pridal(a): DanaDianka

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.