pridané 12.1.2021 o 16:05 prečítané 1337x

Brokolicová polievka s cesnakovými krutónmi bez lepku

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

25 Min

Náročnosť

priemerná

Na nový rok o slepačí krok. Poďme si dnes spolu uvariť polievku. Brokolicová polievka dobre padne, zahreje, zasýti a bude príjemnou zmenou v jedálničku po všetkých tých sviatočných dobrotách. Nič proti koláčikom, šalátom a vysmážaným mäsám, ale to už máme za sebou a asi sa nám všetkým žiada trochu odľahčenia. A práve táto brokolicová polievka nám v tom môže pomôcť.

Suroviny:

  • 1 brokolica
  • 2 zemiaky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • Olivový olej
  • 1 l zeleninového vývaru (môže byť aj bujón)
  • Muškátový orech
  • Soľ
  • Čerstvo pomleté čierne korenie
  • Parmezán
  • Petržlenová vňať na ozdobu
  • Na krutóny:
  • 1 balenie Novalim chlieb LINSI
  • 1 strúčik cesnaku
  • Olivový olej
  • Soľ

Postup:

Brokolicu umyjeme a nakrájame na malé ružičky, zemiaky očistíme a nakrájame na malé kocky. Na rozpálenom olivovom oleji orestujeme na plátky nakrájaný cesnak, pridáme brokolicu so zemiakmi a dve minútky restujeme. Zalejeme vývarom, prípadne prilejeme ešte trochu vody, aby bola zelenina zaliata povrch. Osolíme a okoreníme, a keď vývar zovrie, povaríme asi 15 minút na menšom plameni. Po dovarení polievku rozmixujeme ponorným mixérom a ochutíme štipkou mletého muškátového orecha.

Pripravíme si krutóny. Chlieb Linsi nakrájame na malé kocky. V miske si zmiešame olivový olej, prelisovaný cesnak a trocha soli. Pridáme chlieb a premiešame so zmesou. Rozložíme na plech a pečieme v rúre na 190°C asi 10 minút. Rozmixovanú polievku podávame posypanú parmezánovými hoblinami, s krutónmi a ozdobenú petržlenovou vňaťou.

Pridal(a): NovalimSK

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.