pridané 15.10.2007 o 07:43 prečítané 2695x
Sójová majonéza

Galéria (0)
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Suroviny:
- 2 polievkové lyžice plnotučnej hladkej sójovej múky (nie kopcovité!),
- 1 dl vody,
- 1,5 dl - 2 dl za studena lisovaného rastlinného oleja
- na ochutenie:
- morská soľ,
- citrónová šťava,
- muškátový oriešok,
- trošku mletého zázvoru,
- čajová lyžička plnotučnej horčice a podobne...... podľa chuti.
Postup:
Do mixéra dáme 2 polievkové lyžice sójovej múky, ale nie kopcovité a zalejeme 1 dl vriacej vody. Množstvo sójovej múky musí byť primerané, aby hmota nebola príliš hustá a zrnitá alebo po zaliatí vodou a následnom zmixovaní ani príliš riedka.
Zmixujeme a postupne pridávame olej. Hmota začne postupne emulgovať, podobne ako pri príprave klasickej vaječnej majonézy.
Vzniknutú sójovú majonézu ochutíme podobne ako vaječnú: soľou, citónovou šťavou a ostatnými koreninami.Aj využitie je podobné.
Pridal(a): Systém