Hrušková pena s čokoládou a perníkovými sušienkami bez lepku
- BEZ LEPKU
- BEZ MLIEKA
Čas prípravy
Náročnosť
Čakáte hostí a nestíhate nič napiecť? Máme pre Vás riešenie. Náš dnešný jednoduchý a rýchly recept z Vás nielen urobí hviezdy každej párty, ale vám aj ušetrí kopec času. Uvarené a rozmixované hrušky so škoricou, voňavá čokoláda a naše perníkové sušienky Permonky bez lepku sú dokonalou kombináciou jesene. Stačí použiť pekné poháre a luxusný dezert je na stole.
Suroviny:
- 1 bal. Novalim Permonky bezgluténové keksy perníkové
- 2-3 ks prezreté hrušky
- 1-2 PL cukor kryštálový
- trochu šťava citrónová
- štipka škorica mletá
- 50 g čokoláda horká
Postup:
Hrušky ošúpeme, odstránime jadierka, nakrájame na kocky a s cukrom, škoricou a citrónovou šťavou ich rozvaríme domäkka. Následne rozmixujeme tyčovým ponorným mixérom.
Do dezertných pohárov namrvíme na dno po 2 ks keksov Permonky.
Pridáme 2-3 lyžice rozvarenej hruškovej peny, na to nastrúhame čokoládu a pokračujeme vo vrstvení, až kým neminieme všetky prísady. Na vrch položíme celé sušienky na ozdobu. Podávame ešte teplé.
Pridal(a): NovalimSK