pridané 28.8.2018 o 12:35 prečítané 2177x

Bezlepkové plnené langoše

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

Viac ako 2 Hod 30 Min

Náročnosť

ľahká

Langoš trocha inak - naplnený podľa svojej vlastnej chuti a fantázii

Suroviny:

  • Cesto:
  • 500 g bezlepková múčna zmes na kysnuté cesto BAKERY MIX LIANA,
  • 300 ml voda,
  • 250 g kyslá smotana,
  • 20 g čerstvé droždie,
  • 1/2 kávová lyžička cukru,
  • štipka soli,
  • 1 vajíčko
  • Plnka:
  • 150 g šunka,
  • 150 g syr na postrúhanie,
  • šampióny, kukurica, kečup...

Postup:

1. Z droždia, cukru a vody pripravíme kvások. Mixérom alebo varechou vypracujeme cesto na langoše zo zmesi Bakery mix, soli, vajca, smotany , nakysnutého kvásku z droždia a prikryjeme potravinovou fóliou.
2. Na 3 hodiny ho necháme v chladničke odpočívať.
3. Olejom potrieme papier na pečenie a lyžicou odoberáme z cesta. Jemne roztláčame cesto na placku.
4. Do stredu dáme plnku, cesto preložíme na polovicu a okraje stlačíme.
5. Na panvicu pridáme toľko oleja, aby langoše v ňom plávali a rozpálime ho. Vyprážame z oboch strán na strednom plameni. Po vypražení položíme langoše na servítku, aby sa odsal prebytočný olej.
6. Na vrch dáme kečup, syr alebo podľa vlastnej chuti.

Pridal(a): Michaela66

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.