Bezlepkové cesnakové trojhranky
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Z kysnutého cesta sú skvelé domáce lahôdky, ako napríklad tieto trojhranky so znamenitou cesnakovou arómou a chutnou plnkou.
Suroviny:
- Cesto:
- 375 g Bakery mix Liana
- 380 ml mlieko
- 15 g droždie
- 1 lyžička soľ
- 1 lyžica cukor (na kvások)
- 50 ml olej
- Plnka:
- 50 g maslo
- 2 tavené syry v črievku
- 1 ks žĺtok
- 1 lyžica petržlenová vňať
- 4 strúčiky cesnaku
- 100 g tvrdý strúhaný syr
Postup:
1. Pripravíme kvások z mlieka, droždia a cukru. Necháme vykysnúť a potom ho vylejeme do Bakery mix ,soli a oleja.
2. Cesto vypracujeme ručne alebo elektrickým hnetačom a necháme 20 minút prikryté vykysnúť.
3. Rozdelíme na 4 časti a každú časť vyvaľkáme.
4. Natrieme plnkou a zrolujeme.
5. Nakrájame na menšie kúsky, uložíme na papier na pečenie, potrieme vajíčkom a posypeme sezamom alebo rascou.
6. Pečieme 20-25 minút pri 180 - 200°C, pokiaľ trojhranky nechytia krásnu zlatú farbu.
7. Časť trojhrankov môžeme po vychladnutí zamraziť a vybrať krátko pred podávaním. Chutia ako čerstvé.
Pridal(a): Michaela66
Diskusia k receptu (3)
-
-
napísal:
- používateľ:
- jana26
- pridané:
- 19:59 29.1.2019
výborné...
-
-
napísal:
- používateľ:
- Michaela66
- pridané:
- 14:35 12.3.2019
teším sa, že chutili :)
-
-
napísal:
- používateľ:
- Michaela66
- pridané:
- 14:34 12.3.2019
:) teším sa, že chutili.