pridané 4.1.2019 o 12:22 prečítané 1786x

Bezlepkové cesnakové trojhranky

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 5
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

45 Min

Náročnosť

ľahká

Z kysnutého cesta sú skvelé domáce lahôdky, ako napríklad tieto trojhranky so znamenitou cesnakovou arómou a chutnou plnkou.

Suroviny:

  • Cesto:
  • 375 g Bakery mix Liana
  • 380 ml mlieko
  • 15 g droždie
  • 1 lyžička soľ
  • 1 lyžica cukor (na kvások)
  • 50 ml olej
  • Plnka:
  • 50 g maslo
  • 2 tavené syry v črievku
  • 1 ks žĺtok
  • 1 lyžica petržlenová vňať
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 100 g tvrdý strúhaný syr

Postup:

1. Pripravíme kvások z mlieka, droždia a cukru. Necháme vykysnúť a potom ho vylejeme do Bakery mix ,soli a oleja.
2. Cesto vypracujeme ručne alebo elektrickým hnetačom a necháme 20 minút prikryté vykysnúť.
3. Rozdelíme na 4 časti a každú časť vyvaľkáme.
4. Natrieme plnkou a zrolujeme.
5. Nakrájame na menšie kúsky, uložíme na papier na pečenie, potrieme vajíčkom a posypeme sezamom alebo rascou.
6. Pečieme 20-25 minút pri 180 - 200°C, pokiaľ trojhranky nechytia krásnu zlatú farbu.
7. Časť trojhrankov môžeme po vychladnutí zamraziť a vybrať krátko pred podávaním. Chutia ako čerstvé.

Pridal(a): Michaela66

Diskusia k receptu (3)

  • napísal:
    používateľ:
    jana26
    pridané:
    19:59 29.1.2019

    výborné...

    • napísal:
      používateľ:
      Michaela66
      pridané:
      14:35 12.3.2019

      teším sa, že chutili :)

  • napísal:
    používateľ:
    Michaela66
    pridané:
    14:34 12.3.2019

    :) teším sa, že chutili.

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.