pridané 12.3.2019 o 14:31 prečítané 1838x

Bezlepková varená knedľa

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

45 Min

Náročnosť

ľahká

Vydrží dlho mäkká a vláčna niekoľko dní.

Suroviny:

  • 1/2 kávovej lyžičky soľ
  • 1 ks vajce
  • 12 g droždie
  • 200 ml vlažná voda
  • 50 g Bread mix dark Liana
  • 200 g Bread mix white Liana
  • Dodatky:
  • ryžová múka Liana na podsypanie

Postup:

Zmiešame obe zmesi Bread mix dark a Bread mix white. Droždie rozmiešame vo vode a pridáme k zmesiam. Necháme 10 minút postáť. Postupne vylejeme zvyšnú vodu, pripojíme vajce a soľ. 2-3 minúty spracujeme cesto elektrickým hnetačom. Pracovnú podložku posypeme ryžovou múkou a preložíme cesto. Pomúčenými rukami cesto prepracujeme. Rozpolíme na 2 časti a rukami vytvarujeme do tvaru knedle. Necháme 15-20 minút podkysnúť pod potravinovou fóliou. V širšom hrnci necháme zovrieť vodu. Rovno do vriacej vody vložíme podkysnuté knedle a prikryjeme pokrývkou. Varíme cca 6-8 minút. Potom ich vyberieme, potrieme olejom a necháme vychladnúť.

Pridal(a): Michaela66

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.