Makové bobálky bez lepku
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Kysnuté makové bobáľky patrili na štedrovečerný stôl už aj našich starých a prastarých mám. Od nich práve častokrát čerpáme inšpiráciu na mnohé recepty. Tie kysnuté obzvlášť. Aj naše makové bobáľky v bezlepkovej verzii sú práve takéto. S pridaním trošky tvarohu do cesta a bohato posypané makom chutia naozaj vynikajúco.
Suroviny:
- 300 g Promix Alfa
- 250 ml mlieka
- 1 sušené droždie
- 1 PL kryšt. cukru
- 1 PL jemného tvarohu
- Na dokončenie:
- mletý mak
- mlieko
- med alebo
- prášk. cukor
Postup:
V mise zmiešame Promix Alfa, cukor a droždie, pridáme vlažné
mlieko, tvaroh a mixérom miesime asi 5 minút.
Vymiesené cesto prikryjeme fóliou a necháme vykysnúť.
Z vykysnutého cesta tvarujeme
malé guľky a kladieme ich na
plech s papierom. Na plechu ich
ešte necháme krátko podkysnúť.
Pečieme ich na 210°C
asi 8-10 minút do zlatohneda.
Upečené bobáľky podávame
posypané mletým makom a zaliate
horúcim mliekom. Dosladíme ich
medom alebo práškovým cukrom.
Pridal(a): NovalimSK