pridané 29.7.2022 o 14:33 prečítané 229x

Krupicovo-mandľové guľky bez lepku s marhuľovým pyré

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

30 Min

Náročnosť

veľmi ľahká

Kto by nemal rád ovocné guľky? Dajú sa pripraviť na tisíc spôsobov a plniť rôznym druhom ovocia. My sme dnes zvolili na ich prípravu našu bezlepkovú krupicu a verte, že boli hotové raz-dva. V kombinácii s opraženými mandľami a domácim marhuľovým pyré chutili fantasticky.

Suroviny:

  • 160 g Novalim Krupica bezgluténová
  • 500 ml mlieka (môže byť aj rastlinné)
  • 1-2 vajcia
  • 2 ČL nastrúhanej citrónovej kôry
  • 50 g nadrobno nasekaných mandlí bez šupky
  • 50 g masla alebo kokosového oleja
  • Práškový cukor na posypanie
  • Na marhuľové pyré:
  • 500 g marhúľ
  • 1 PL tekutého medu

Postup:

Najprv si pripravíme marhuľové pyré. Umyté, osušené a vykôstkované marhule nakrájame na štvrťky. Vložíme do mixéra, pridáme med a rozmixujeme na hladké pyré.
V hrnci necháme priviesť takmer k varu mlieko spolu s citrónovou kôrou. Vsypeme krupicu a za stáleho miešania varíme, až kým nám vznikne veľmi hustá kaša. Odstavíme a necháme vychladnúť aspoň na izbovú teplotu, potom zapracujeme vajce (ak sa nám zdá hmota príliš tuhá, dáme dve vajcia).Zo zmesi vyformujeme guľky o veľkosti väčšieho vlašského orecha. Ak sa nám priveľmi lepí na ruky, pridáme trochu viac krupice. Opatrne ich vložíme do vriacej jemne osolenej vody. Varíme na miernom ohni, kým guľky vyplávajú na povrch. Trvá to 5-10 minút. Uvarené ich vyberieme dierkovou naberačkou alebo menším sitkom, necháme odkvapkať a uložíme na papierovú utierku.
Na panvici rozpálime maslo alebo kokosový olej, prisypeme nasekané mandle a opečieme dozlatista. Krupicové guľky v tejto zmesi jemne obalíme, prípadne ich zmesou posypeme. Podávame ich teplé, posypané práškovým cukrom spolu s marhuľovým pyré.


Pridal(a): NovalimSK

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.