Bezlepkové opekance s tvarohom a orechami
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Opekance, pampúchy či bobáľky - každý má pre ne iný názov, no všetci sa isto zhodneme, že je to obľúbené hlavné jedlo na sladko. Náš dnešný recept je ale oveľa jednoduchší ako tie z kysnutého cesta. Stačí si rýchlo a jednoducho pripraviť knedľu z našej bezgluténovej zmesi a opiecť na masle. Posypané tvarohom a chrumkavými opraženými orechami chutili bezlepkové opekance naozaj fantasticky.
Suroviny:
- 1 balenie Novalim knedľa bezgluténová v prášku
- 2 PL masla
- Nasekané vlašské orechy
- 250 g hrudkovitého tvarohu
- Čučoriedkový alebo černicový lekvár
- Práškový cukor na posypanie
Postup:
Podľa návodu na obale si pripravíme knedľu. Po uvarení necháme mierne vychladnúť a potom nakrájame na kúsky veľké 2-3 cm.
Tie opekáme na rozpálenom masle do zlatista. Ku koncu opekania pridáme nasekané orechy a minútku opražíme do chrumkava spolu s knedľou. Ak sa nám zdajú opekance suché, môžeme počas opekania pridať ešte maslo.
Hotové opekance vložíme do misky, posypeme tvarohom a na vrch dáme trochu lekváru. Podľa chuti môžeme ešte posypať práškovým cukrom.
Pridal(a): NovalimSK