pridané 11.9.2019 o 09:47 prečítané 1334x

Bezlepkové krupicové guľky s čučoriedkami

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

30 Min

Náročnosť

ľahká

Slivkové gule poznáte asi všetci. Skúsili ste však už bezlepkové krupicové guľky s čučoriedkami? Sú neodolateľné dobré a určite sa vám nezunujú, pretože čučoriedky môžete nahradiť iným ovocím a máte zmenu. Ako posýpku sme použili ľanový šrot, ktorý celému jedlu dodá vlákninu. Fantázii sa medze nekladú, guľky chutia výborne aj s mletými orechmi alebo makom, prípadne s opraženou bezlepkovou strúhankou Novalim.

Suroviny:

  • Na guľky:
  • 180 g bezgluténová krupica Novalim
  • 500 ml mlieka
  • 1 vajce
  • 1 ČL nastrúhanej citrónovej kôry
  • Čučoriedky
  • Na posýpku:
  • 100 g ľanový šrot Novalim (alebo bezgluténová strúhanka Novalim)
  • Kúsok masla
  • 2-3 PL krupicového cukru

Postup:

V hrnci rozohrejeme mlieko s citrónovou kôrou, primiešame krupicu a za stáleho miešania varíme, až kým nevznikne hustá kaša. Necháme vychladnúť, a potom zapracujeme vajce. Zo zmesi tvarujeme guľky, ktoré plníme čučoriedkami. Cesto je dosť lepivé, takže si ruky poprášime trochou krupice. Vložíme ich do vriacej, trošku osolenej vody a varíme na miernom ohni približne 5- 10 minút, kým nevyplávajú na povrch . Uvarené ich vyberieme dierkovanou naberačkou a necháme odkvapkať. Posýpku si pripravíme tak, že na rozohriatom masle opražíme ľanový šrot s cukrom. Na ozdobu pridáme zopár čerstvých čučoriedok.

Pridal(a): NovalimSK

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.