pridané 16.10.2020 o 19:43 prečítané 697x

Plnená paprika s bezlepkovou parenou knedľou

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

1 Hodina

Náročnosť

ľahká

Máte chuť na dobré, klasické jedlo? Čo takto plnená paprika? Dnes si ju navaríme podľa tradičného receptu a budeme k nej podávať nadýchanú bezgluténovú parenú knedľu Novalim. Toto jedlo, ktoré si zvykneme variť ku koncu leta a začiatkom jesene, nielen zasýti, ale aj zahreje.

Suroviny:

  • 500 g mletého bravčového mäsa
  • 1 šálka ryže (asi 150 ml objem)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1 vajce
  • zelená paprika PCR (“pecerka”) – asi 8 ks
  • 1 liter rajčinového pretlaku
  • 3 guličky nového korenia
  • 2 bobkové lístky
  • asi 1 PL cukru
  • 2 balenia bezgluténovej knedle Novalim

Postup:

Ryžu uvaríme do mäkka a necháme ju vychladnúť. Môžeme si ju pripraviť aj deň vopred alebo použiť zvyšky ryže z predošlého dňa.
Pomleté mäso premiešame s ryžou (ideálne aby boli dva diely mäsa a jeden diel ryže), s vajíčkom, dochutíme soľou, mletým čiernym korením a roztlačenými cesnakovými strukmi a vytvarujeme guľky.
Časť guliek natlačíme do vydlabaných paprík (my to robíme tak, že odrežeme na vrchu papriky “klobúčik” aj so stopkou, odstránime žilky a papriky naplníme), zvyšné guľky budeme variť bez paprík.
Do väčšieho hrnca dáme rajčinový pretlak, pridáme asi štvrť litra vody, korenie a necháme ho zovrieť. Potom stíšime teplotu, poukladáme do omáčky naplnené papriky a zvyšné mäsové guľky a na slabšej teplote varíme asi pol hodinu.
Rajčinovú omáčku potom dochutíme soľou, cukrom a prípadne čiernym mletým korením.
Pred podávaním si potom nad parou naparíme knedle podľa návodu na obale.
A potom si už len vychutnáme tento dobrý obed.

Pridal(a): NovalimSK

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.