pridané 24.5.2022 o 13:26 prečítané 231x

Morčacie guľky bez lepku s pečenými zemiakmi

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

1 Hodina

Náročnosť

ľahká

Poznáte to...po obede všetci najedení, a vás čaká neporiadok v kuchyni. Čo tak obed navarený pre celú rodinu z jedného pekáča? A k tomu ešte aj bezlepkový. Náš recept na morčacie guľky so šampiňónmi a hráškom bez lepku s pečenými zemiakmi vás presvedčí o tom, že sa to dá. Nielen, že si pochutná celá rodina, ale vyhnete sa aj zdĺhavému upratovaniu po obede. Čo vy na to? Vyskúšate?

Suroviny:

  • Potrebujeme:
  • 800 g nových zemiakov
  • 1-2 PL rastlinného oleja
  • Soľ
  • Čerstvo pomleté čierne korenie
  • 500 g mletého morčacieho mäsa
  • 1 PL nasekanej hladkolistej petržlenovej vňate
  • ½ ČL sušeného tymiánu
  • 1 vajce
  • 50 g Novalim Strúhanky bezgluténovej
  • 60 ml mlieka
  • 200 g hnedých šampiňónov
  • 1 PL Promix UNI
  • 750 ml hydinového vývaru (môže byť aj bujón)
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 2 ČL provensálskeho korenia
  • 1 ČL dijonskej horčice
  • 1 hrnček mrazeného hrášku

Postup:

Zemiaky umyjeme, osušíme a aj so šupkou nakrájame na štvrtiny. Vložíme ich do pekáča, premiešame s olejom a osolíme. V mise zmiešame spolu morčacie mäso, petržlenovú vňať, vajce, tymián, strúhanku a mlieko. Osolíme a okoreníme podľa chuti a všetko spolu dôkladne spracujeme na hladkú hmotu. Vytvarujeme guličky, ktoré ukladáme do pekáča pomedzi zemiaky.
Šampiňóny očistíme a nakrájané na štvrtiny ich pridáme k zemiakom a mäsovým guličkám. Múku metličkou premiešame s vychladnutým vývarom, smotanou, provensálskym korením a horčicou a vylejeme do pekáča. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C približne 30-40 minút. Na posledných 5 minút pečenia prisypeme hrášok. Ozdobíme petržlenovou vňaťou.



Pridal(a): NovalimSK

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.