pridané 9.8.2018 o 15:18 prečítané 4442x

Bezlepkové lasagne s mletým hovädzím mäsom a bešamelom

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

Viac ako 2 Hod 30 Min

Náročnosť

ľahká

Talianska špecialita s hovädzím mletým mäsom a bešamelom.

Suroviny:

  • Cesto :
  • 200 g Universal mix Liana
  • 1 ks vajce
  • 1 kávová lyžička soľ
  • 70 ml voda
  • Plnka :
  • 500 g hovädzie mleté mäso
  • 1 balenie pasterizované paradajky
  • 2 ks cibuľa
  • 3 strúčiky cesnak
  • oregano
  • 1 kávová lyžička soľ
  • čierne korenie
  • Bešamel :
  • 600 ml mlieko
  • 2 lyžice Universal mix Liana
  • čierne korenie
  • soľ
  • 70 g maslo
  • Dodatky:
  • ryžová múka Liana na podsypanie
  • tvrdý syr na postrúhanie

Postup:

1. Najskôr nakrájame nadrobno cibuľu, cesnak a orestujeme na oleji. Pridáme mäso a rýchlo restujeme, aby sa kúsky mäsa od seba oddelili.
2. Okoreníme, pridáme pasterizované paradajky a dusíme 25 minút.
3. Medzitým pripravíme z uvedených surovín cesto na lasagne.
4. Pracovnú dosku pomúčime ryžovou múkou Liana a vyvaľkáme cesto na 2-3mm. Veľkosť plátov odrežeme podľa veľkosti zapekacej misy.
5. Naolejujeme pekáč a položíme plát cesta. Navrstvíme mäsovú plnku, polejeme bešamel a prikryjeme druhým plátom cesta.
6. Postup zopakujeme 2krát resp. ak všetko minieme. Na vrchný plát nalejeme bešamel a postrúhaný syr.
7. Zapekaciu misu s lasagnami (16 x 23 cm) vložíme do vyhriatej rúry na 170°C 50 minút.

Postup bešamel:
1. Na miernom ohni miešame maslo a Universal mix Liana.
2. Postupne pridáme mlieko a korenie (môže byť aj muškátový oriešok).

Pridal(a): Michaela66

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.