pridané 21.1.2019 o 10:45 prečítané 1446x

Bezlepkové guľky s údeným mäsom

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

1 Hodina

Náročnosť

ľahká

Večera, ktorá je pripravená raz-dva.

Suroviny:

  • Cesto:
  • 500 g uvarené zemiaky
  • 280 g Bakery mix Liana
  • 2 vajcia
  • 1 lyžička soľ
  • Plnka:
  • 300 g údené mäso
  • 1 vajce
  • korenie podľa chuti
  • Kapusta:
  • olej alebo masť
  • 1 cibuľa
  • 3 lyžice kryštálový cukor
  • 600 g kapusta

Postup:

1. Uvaríme ošúpané zemiaky, scedíme a popučíme na kašu. Vychladnuté zemiaky pridáme k zmesi Bakery mix, vajíčku a soli. Vypracujeme cesto z ktorého urobíme valec a narežeme ho na 8 častí. Z každej časti vytvarujeme placku, ktorú naplníme plnkou (pomelieme údené uvarené mäso a zmiešame s vajcom) a urobíme guľku.

2. Guľky položíme do osolenej vriacej vody. Keď nám vyplávajú na povrch povaríme ich ešte 7 minút.

3. Skaramelizujeme cukor, pridáme cibuľu a kapustu dusíme 30 minút.

4. Hotové guľky pokvapkáme olejom, posypeme kapustou, pridáme osmaženú slaninku alebo môžeme pridať aj kyslú smotanu.

Pridal(a): Michaela66

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.