pridané 20.9.2012 o 09:25 prečítané 3371x

Šúlance

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 5
  • BEZ LEPKU
  • BEZ MLIEKA

Čas prípravy

1 Hodina

Náročnosť

priemerná

Šúlance

Suroviny:

  • 200g zemiakový škrob
  • 200g ryžová múka
  • 100g kukuričný škrob
  • 1PL amarantová múka
  • 1 vajce, štipka soli
  • 1 bal. vanilkového cukru (pri sladkej variante)
  • voda podľa potreby.

Postup:

V mise zmiešame škroby, ryžovú a amarantovú múku, štipku soli, cukor a vajce. Dolievame vodu podľa potreby, až nám vznikne pevné cesto. Tvoríme rukami šúlance, ktoré varíme vo vriacej osolenej vode. Keď vyplávajú na hladinu, ešte ich necháme asi 2 minúty povariť. Sitkom vyberieme a prepláchneme studenou vodou. Podávame na sladko s mletým makom, orechami alebo strúhankou, na slano ako príloha k mäsu namiesto knedle.

Recept prenesený zo starej Celiakia.sk, autor receptu: topinka

Pridal(a): zuzanab

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.