pridané 1.6.2021 o 11:56 prečítané 215x

Slané bezlepkové palacinky so špenátom a syrom Feta

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

15 Min

Náročnosť

veľmi ľahká

Bezlepkové palacinky sú snáď najobľúbenejším – a povedzme si rovno, že aj rýchlym a šikovným receptom. My sme ich tentoraz pripravili v slanej podobe. Naplnené napríklad špenátovo-cesnakovou plnkou so syrom feta vám dobre padnú ako ľahký letný obed. Akú plnku by ste si do nich spravili vy?

Suroviny:

  • 3 PL bezlepkovej múky Promix PK špeciál, PK alebo UNI
  • 2 PL kukuričnej múky Novalim
  • 300 ml mlieka (alebo rastlinnej náhrady mlieka)
  • 2 malé vajcia
  • štipka soli
  • Na plnku:
  • 6 hrstí čerstvého špenátu
  • 2-3 cesnakové struky
  • 3 PL olivového oleja
  • asi 150 g syru Feta

Postup:

Vajcia rozšľaháme v mlieku. Pridáme soľ a premiešame. Bezlepkovú múku Promix PK špeciál (alebo PK či UNI) premiešame v miske spolu s kukuričnou múkou Novalim a postupne do sypkej zmesi prilievame mlieko s vajíčkami. Metličkou miešame, aby sme dostali hladkú tekutú zmes bez hrudiek.

Necháme asi 10 minút odstáť.

Medzitým si pripravíme plnku. Na olivovom oleji krátko opečieme roztlačený cesnak, pridáme špenátové listy a krátko orestujeme. Odstavíme z ohňa.

Z pripravenej palacinkovej zmesi opekáme na panvici s nepriľnavým povrchom na troške oleja palacinky. Z tejto dávky vystačí na asi 6 ks väčších palaciniek.

Palacinky naplníme špenátovou plnkou, posypeme syrom feta, zrolujeme a podávame teplé.

Namiesto špenátovej plnky môžeme slané bezlepkové palacinky naplniť aj inými plnkami – napr. plnkou z podusenej nastrúhanej koreňovej zeleniny s čiernym korením, plnkou s húb orestovaných na cibuľke s majoránkou, plnkou z dusených kuracích pečení a pod.

Pridal(a): NovalimSK

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.