pridané 19.1.2022 o 13:25 prečítané 621x

Bezlepkové gnocchi v tekvicovej omáčke so šošovicou

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU
  • BEZ MLIEKA

Čas prípravy

1 Hodina 15 Min

Náročnosť

priemerná

Bezlepkové halušky gnocchi s tekvicou a šošovicou sú príkladom jesenného jedla, ktoré zahreje. A samozrejme, aj zasýti. Ich prípravu si uľahčíme použitím našej zmesi na halušky, ktorá obsahuje zemiakovú múku a pravé zemiakové vločky. Vyskúšajte dnes náš bezlepkový recept a vychutnajte si jeseň na tanieri.

Suroviny:

  • Na gnocchi bez lepku:
  • 1 balenie Novalim Halušky bezgluténové
  • 450 ml vody
  • Trochu Novalim ryžovej múky na pomúčenie dosky
  • Soľ
  • Na omáčku:
  • 1 tekvica hokkaido
  • 1 malá cibuľa
  • 200 g hnedej šošovice z konzervy
  • 1 PL kokosového oleja
  • 1 PL nastrúhaného zázvoru
  • 2 strúčiky cesnaku
  • ½ ČL mletej rímskej rasce
  • ½ ČL mletej škorice
  • ¼ ČL mletej kurkumy
  • 3 PL thajskej červenej karí pasty
  • 1 plechovka kokosového mlieka
  • 1 limetka
  • Hrsť koriandra alebo petržlenovej vňate
  • Štipka chilli korenia
  • Soľ
  • Mleté čierne korenie podľa chuti

Postup:

Do hlbšej panvice dáme rozohriať olej, vsypeme doňho nadrobno nakrájanú cibuľu, trochu osolíme a opečieme dozlatista. Pridáme zázvor, nadrobno nasekaný cesnak, chilli korenie a znovu minútku opečieme. Prisypeme rascu, škoricu, kurkumu a chvíľu necháme všetko prehriať, aby sa korenie rozvoňalo. Pridáme pastu karí a miešame ešte asi 2 minútky. Do zmesi prilejeme kokosové mlieko (1 lyžicu môžeme odložiť na dozdobenie) a dobre rozmiešame. Pridáme ošúpanú a na kocky nakrájanú tekvicu a varíme ešte asi 15 minút. Tekvica by mala byť mäkká, ale nesmie sa rozpadať. Na koniec vsypeme šošovicu a necháme všetko prehriať. Potom odstavíme.

Pripravíme si gnocchi. Do väčšej misy vsypeme zmes Halušky, pridáme vodu a varechou trochu premiešame. Necháme pár minút postáť, aby zmes nasiakla dobre vodu, potom vymiešame ešte mixérom. Cesto preložíme na pomúčenú dosku, rozdelíme na štyri časti, každú trochu ručne premiesime. Potom vyvaľkáme každú časť na dlhý šúlec, nakrájame na rovnaké malé kúsky, upravíme na oválny tvar a vidličkou pritlačíme, aby sme získali typický tvar pre gnocchi. Gnocchi varíme v osolenej vode približne 3-4 minúty. Dávame pozor, aby sa nerozvarili. Uvarené gnocchi scedíme. Pred podávaním tekvicovú omáčku dochutíme trochou limetkovej šťavy a posypeme nasekaným koriandrom.

Pridal(a): NovalimSK

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.