pridané 8.8.2018 o 10:55 prečítané 2946x

Bezlepkové bryndzové pirohy

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

1 Hodina

Náročnosť

ľahká

Osvedčená slovenská pochúťka:)

Suroviny:

  • Cesto:
  • 220 g Universal mix Liana,
  • 150 g uvarené postrúhané zemiaky,
  • 1 ks vajce,
  • 1 kávová lyžička soľ,
  • 3 lyžice vody
  • Bryndzová plnka:
  • 125 g bryndza,
  • 100 g uvarené postrúhané zemiaky,
  • čierne mleté korenie podľa chuti
  • Dodatky:
  • na podsypanie ryžová múka Liana,
  • olej,
  • 100 g anglická slanina

Postup:

1. Uvaríme 4 zemiaky, ktoré postrúhame alebo pretlačíme.
2. V miske vypracujeme cesto podľa uvedených surovín na cesto a rozvaľkáme ho na hrúbku cca 3mm.
3. Povykrajujeme kolieska, na každé uložíme guľku bryndzovej plnky a cesto uzatvoríme formičkou na pirohy.
4. Takto prichystané pirohy varíme vo vriacej osolenej vode a keď vyplávajú na povrch necháme ich ešte 5 minút variť a vyberieme.
5. Nakoniec polejeme olejom alebo masťou a pri servírovaní posypeme vysmaženou anglickou slaninou alebo cibuľou.

Pridal(a): Michaela66

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.