pridané 4.3.2019 o 17:27 prečítané 2308x

Jablkové taštičky à la McDonald´s z domáceho kysnutého lístkového cesta a croisanty

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU
  • BEZ MLIEKA

Čas prípravy

Viac ako 2 Hod 30 Min

Náročnosť

náročná

Nebude to raz dva, ale stojí to zato, cesto môžete spraviť aj do mrazničky

Suroviny:

  • Budeme potrebovať:
  • 250g bezlaktozové maslo (Rama margarín)
  • 300g múka Nutrifree mix per pane
  • 200g Nutrifree Mix per Fresca
  • 2PL kryšt.cukor
  • 1ČL soli
  • 42g droždie
  • 2 vaječné žltka
  • 300ml studenej vody

Postup:

Suché ingrediencie dáme do misky, pridáme všetko okrem masla a vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme na hodinu do chladničky.
Po hodine cesto rozvalkáme valkáme len na jednu stranu od seba do dlžky. Rozvaľkáme z neho štvorec väčší, ako je kocka masla, pretože maslo položíme na to rozvaľkané závinové cesto. Jednotlivé strany závinového cesta poprekladáme cez maslo (to maslo vlastne obalíme závinovým cestom). Potom cesto pozorne rozvaľkáme asi na pol cm hrúbky, preložíme na tretiny (zdola nahor, zhora nadol, zľava doprava, sprava doľava) - vznikne spolu 9 vrstiev. Zabalíme do fólie a dáme na 1/2 hodinu do chladničky.. Potom ho znova rozvaľkáme (snažíme sa tak, aby boli kraje rovnomerné, ), znova poprekladáme a necháme v chlade znova aspoň 30 min. Opakujeme to ešte dva razy. Cesto keď vybereme z chladničky na dosku dávame vždy tak, aby uzatvorená časť bola na ľavej strane a otvorená na pravej.

Potom cesto môžeme použiť ľubovolne.

Plnka:

3 väčšie jablká som postrúhala, vyžmýkala a štavu som doplnila vodou aby som mala 3 dcl tekutiny.
Do tekutiny som pridala 2Pl kukuričného škrobu,2-3PL cukru, škoricu, pár kvapiek vanilky a uvarila som kašu, po uvarení som pridala jablko a hmotu som nechala vychladnuť.
Naplnila som cesto, potrela vajíčkom a piekla som na 200 stupńoch 15 minút.
Cesto aj plnka musí byť studené, lebo ak nie je pri pečení maslo vytečie z cesta a nebude lístkové.

Pridal(a): Bezlepkosvet

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.