pridané 19.6.2018 o 10:30 prečítané 3666x

Bezlepkové kváskové (tmavé) bagetky

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

Viac ako 2 Hod 30 Min

Náročnosť

ľahká

Bagetky chutia ako z bagetérie. Kôrka je chrumkavá, stred je vláčny ..

Suroviny:

  • 1. deň suroviny na rozkvas:
  • 200 g Bread mix dark
  • 380-400 ml vlažná voda
  • 2-3 PL kvások (recept na kvások na stránke www.lianasro.sk)
  • 2. deň suroviny:
  • 230-250 g Bread mix dark
  • 3 PL olej
  • 1 KL soľ
  • ľanové semienka, slnečnicové semienka, sézamové semienka...

Postup:

1. deň rozkvas:
Všetky suroviny z 1. dňa zmiešame, prikryjeme fóliou a necháme pri izbovej teplote do nasledujúceho dňa 15-20 hodín.

2. deň:
Do rozkvasu z prvého dňa postupne primiešame elektrickým hnetačom suroviny z druhého dňa. Nakoniec primiešame zmes semien. Cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme kysnúť na teplom mieste 2 hodiny. Následne spracujeme bagety, uložíme ich na plech na bagety, prikryjeme fóliou a necháme ešte cca 1 h podkysnúť. Pred pečením bagety potrieme zmesou vody a oleja. Narežeme, posypeme semienkami. Pečieme pri teplote 200 st 20-30 minút. Ihneď po upečení pokropíme vodou a na mriežke prikryté utierkou necháme dobre vychladnúť.

Pridal(a): Michaela66

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.