pridané 20.4.2021 o 14:55 prečítané 748x

Bezlepkové bagetky s lososovou penou

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

45 Min

Náročnosť

priemerná

Máte chuť na čerstvé bezlepkové bagetky? Podľa nášho receptu si ich môžete upiecť u vás doma a na prilepšenie pridávame ešte jeden recept na nadýchanú lososovú penu, ktorá sa k tým bagetkám super hodí. Nech sa páči, vyskúšajte náš recept.

Suroviny:

  • Na cesto:
  • 285 g Promix Alfa
  • 40 g tapiokového škrobu
  • 180 g uvarených a nastrúhaných zemiakov
  • 5 g kypriaceho prášku bez lepku
  • 6 g sušeného droždia
  • 5 g soli
  • 2 žĺtka
  • 290 ml teplej vody
  • 1 ČL agávového sirupu
  • 1 PL rastlinného oleja + na vymastenie formy
  • 1 PL bieleho jogurtu
  • Na lososovú penu:
  • 50 g masla
  • 3 PL kyslej smotany
  • 100 g syru typu Lučina
  • 50 g údeného lososa
  • 1 ČL dijonskej horčice
  • 1 ČL čerstvého alebo sušeného kôpru
  • Štipka soli
  • Čierne mleté korenie
  • Na ozdobu: lístky mladej žeruchy, plátky reďkovky

Postup:

Na bezlepkové bagetky vo väčšej mise zmiešame spolu varechou všetky suché prísady na cesto. Do vody dáme žĺtka, agávový sirup a metličkou rozmiešame. Pridáme k suchým prísadám aj s olejom a jogurtom. Hnetačom vypracujeme polotuhé cesto, prikryjeme čistou utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť 90-120 minút. Po vykysnutí cesto premiešame varechou a rozdelíme do vymastených foriem na bagetky. Cesto vo forme uhladíme kartou a necháme ešte vo forme podkysnúť 20 minút. Dáme piecť do rúry v parnom režime na 230°C. Pečieme približne 25-30 minút do zlatista.
Medzitým si pripravíme lososovú penu. Zmäknuté maslo, syr, smotanu, horčicu a údeného lososa rozmixujeme ponorným mixérom na hladkú penu. Pridáme kôpor, osolíme len podľa chuti (údený losos je dosť slaný) a okoreníme. Upečené bagetky necháme vychladnúť, potom nakrájame na kolieska a cukrárskym vreckom s ozdobnou špičkou nanášame lososovú penu. Bezlepkové bagetky ozdobíme plátkami reďkovky a lístkami mladej žeruchy.

Pridal(a): NovalimSK

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.