pridané 24.10.2007 o 21:43 prečítané 5824x

Alpské rožky

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU
  • BEZ MLIEKA

Čas prípravy

1 Hodina

Náročnosť

priemerná

Alpské rožky

Suroviny:

  • 2 hrnčeky Promix-UNI 1 hrnček ryžovej múky 3dl teplej vody (nedať naraz všetku, dolievať podľa potreby, aby cesto nebolo príliš riedke) 1 1/2 bal. sušené droždie Oetker 1 čaj. lyžička soli 1-2 polievkové lyžice oleja ľan sézam prípadne môžete Promix - UNI nahradiť Schär \"B\"

Postup:

Zmiešame múky, droždie Oetker, soľ, semienka, olej a vodu. Vypracujeme cesto,z ktorého hneď tvarujeme rožky, ktoré ukladáme na plech tak, že ich nedáme tesne vedľa seba a necháme ich nakysnúť. Pred kysnutím ich ešte potrieme olejom, urobíme zárezy. Rožky pečieme pri cca 200°C asi 20 - 25 min.

Pridal(a): Silvia_deti

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.