pridané 20.9.2012 o 22:35 prečítané 3616x

PIZZA

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

45 Min

Náročnosť

priemerná

Ahojte, vymyslela som si recept na pizzu, je vynikajúca a mäkká. Dá sa aj zmraziť a vôbec sa nedrobí a nerozpadáva. Je vhodná aj pre bezlaktózovú, bezsójovú a bezvaječnú diétu.

Suroviny:

  • 200g zemiakového škrobu
  • 5PL ryžovej múky
  • 5PL kukuričnej múky
  • 1PL amarantovej múky
  • 1ČL guarovej gumy
  • 1PL soli
  • 1bal. sušeného droždia
  • 1ČL cukru
  • 2PL oleja
  • 3-3,5 dl teplej vody.

Postup:

V mise zmiešame suché prísady, olej, kvások (droždie+cukor+trochu vody) a teplú vodu. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme asi 30 minút odpočinúť. Potom ho rukami porozťahujeme po plechu a obložíme. Pečieme pri 200°C asi 30 minút.

Recept prenesený zo starej Celiakia.sk, autor receptu: topinka

Pridal(a): zuzanab

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.