pridané 30.4.2013 o 09:08 prečítané 8503x

Domáce slíže/rezance

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU
  • BEZ MLIEKA

Čas prípravy

15 Min

Náročnosť

ľahká

Domáce cestoviny do polievky, moja hrúbka sa skôr hodí do fazuľovej polievky, ale šikovnejším kuchárkam sa určite podaria aj tenké sližiky. Pôvodne som ich chcela skusiť čisto z múky Farina, ale mala som jej málo, tak som ju skombinovala s kukuričnou

Suroviny:

  • 250 g múky /1/2 Farina+ 1/2 kukuričná/
  • 3 vajcia
  • 2 čl oliv.oleja
  • 3 PL vody

Postup:

Do preosiatej múky pridáme ostatné suroviny a vypracujeme cesto, ktoré natenko rozvaľkáme, pokrájame na pláty /asi 7 cm/, ktoré na seba uložíme a pokrájame na jemné rezance /mne sa moc tenké nepodarili/. Keď robíme cestovinu do zásoby, dobre ju usušíme.
Varíme v osolenej vode cca 7 min.

Pridal(a): natasaf

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.