pridané 25.9.2007 o 11:39 prečítané 2828x

Cestoviny s bazalkovou omáčkou

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

45 Min

Náročnosť

ľahká

Suroviny:

  • 375 g cestovín, soľ, korenie, 400 g šampiňónov, 1 cibuľa, 75 g anglickej slaniny, 0.375 l vývaru, 200 ml smotany na šľahanie, 200 g mrazeného hrášku, 1 zväzok bazalky, 50 g strúhanej goudy, 30 g parmezánu, 1 lyžica bzl. zápražky

Postup:

Cestoviny vložíme do vriacej osolenej vody a varíme prudko asi 12 minút. Šampiňóny očistíme a podľa veľkosti nakrájame na polky alebo štvrtky. Cibuľu očistíme a najemno nakrájame. Slaninu nakrájame na kocky a opečieme na panvici dochrumkava. Pridáme huby a cibuľu a spolu opečieme.
Zalejeme smotanou na šľahanie. Primiešame mrazený hrášok a povaríme. Bazalku nakrájame na prúžky. Do omáčky pridáme nakrájanú bazalku, 30 g goudy a 20g parmezánu. Spojíme zápražkou. Osolíme a okoreníme.
Cestoviny zlejeme a upravíme na mise s omáčkou. Posypeme zvyšným syrom.

Pridal(a): popsy

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.