pridané 24.4.2023 o 10:33 prečítané 343x

Bezlepkové opekané čínske rezance so zeleninou a mäsom

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU
  • BEZ MLIEKA

Čas prípravy

30 Min

Náročnosť

veľmi ľahká

Dnes budú na obed bezlepkové opekané čínske rezance so zeleninou a mäsom. Jedlo, ktoré je rýchlo hotové a najmä je veľmi praktické. Recept možno obmieňať podľa toho, aké ingrediencie vaša chladnička ponúka :-). My sme spotrebovali zvyšky kuraciny z predošlého dňa a zeleninu, ktorú sme našli. Poďme si teda spolu dobre navariť.

Suroviny:

  • 1 balenie bezgluténových cestovín Procel (niťovky)
  • 4 mrkvy
  • asi 250 g kuracieho mäsa (z predošlého dňa alebo čerstvého) – prípadne môžeme použiť aj iný druh mäsa
  • 2 stredne veľké hlavičky karfiolu
  • 3-4 jarné cibuľky
  • za hrsť zelených fazuľkových lúskov
  • pol deci sójovej omáčky a 1 lyžička medu
  • soľ, čierne mleté korenie, sušený cesnak a cibuľa, sušneý zázvor alebo hotové korenie na čínu
  • olivový olej

Postup:

Do dostatočného množstva osolenej vriacej vody dáme variť bezgluténové cestoviny Procel – niťovky a varíme ich podľa návodu na obale.

Kým sa cestoviny varia, pripravíme si ostatné prísady. Cibuľky nakrájame na tenké plátky, mrkvy očistíme a nakrájame na plátky, zelené fazuľky očistíme a nakrájame asi na 2-3 cm kúsky. Karfiolové hlavičky rozoberieme na malú kúsky.

Ak používame mäso z predošlého dňa, nakrájame ho na menšie kúsky (plátky alebo hrubšie slížiky). Ak používame mäso čerstvé, zasolíme ho, nakrájame na malé kúsky a na oleji ich sprudka opečieme, aby sa mäso uzvarelo. Potom ho podlejeme trochou vody, pridáme korenie na čínu a krátko povaríme do zmäknutia. Keď sa voda odparí, mäso ešte opekáme do chrumkava.

Uvarené cestoviny scedíme a necháme bokom.

Na panvici s olivovým olejom opečieme postupne nakrájanú cibuľku, mrkvu, fazuľky, karfiol (alebo pokojne aj inú zeleninu) do chrumkava. Napokon pridáme pripravené mäso a všetko dobre premiešame a krátko orestujeme. Potom pripravenú zmes preložíme do misky a odložíme bokom.

Na panvicu pridáme trochu oleja, necháme ho rozpáliť a opekáme na ňom uvarené niťovky Procel. Potom ich zalejeme sójovoou omáčkou rozmiešanou s medom a ešte krátko opekáme. Napokon pridáme pripravenú zmes zeleniny a mäsa, všetko spolu premiešame. V prípade potreby dochutíme soľou a mletým čiernym korením, či niečim pikantným – ako komu chutí. ČBezlepkové opekané čínske rezance podávame ihneď.

Pridal(a): NovalimSK

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.