pridané 9.6.2015 o 22:33 prečítané 1710x

Austrálske sauté so zelenou pastou

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU
  • BEZ MLIEKA

Čas prípravy

30 Min

Náročnosť

veľmi ľahká

Toto jedlo možno pokojne nazvať aj cestovina s mäsom, ako prílohou. Naozaj ho netreba veľa, ale je neuveriteľne chutné !

Suroviny:

  • 600 g hovädzieho mäsa, na rezance
  • 1 viazka petržlenovej vňate
  • 1 viazka mäty
  • 1 viazka bazalky
  • 2 PL kapár
  • 1 čl citrónovej kôry
  • štipku hrbozrnej, morskej soli
  • 400 g bezlepkových mini cestovín
  • 2 PL austrálskeho korenia
  • 10 PL olivového oleja
  • 1 dl slnečnicového oleja
  • soľ a korenie

Postup:

Mäsko nakrájaj na tenšie rezance, premiešaj s austrálskym aj čiernym korením, soľou, a slnečnicovým olejom. Až do použitia odlož nabok.

*Mäsko môžeš takto pripraviť aj skôr a nechať v chladničke hodinku-dve, aby zjemnelo. Ale nemusíš. *

Do vyššieho pohára navrstvi nasekanú petržlenovú vňať, nasekanú mätu, nasekanú bazalku, kapary, citrónovú kôru, hrubozrnú soľ, olivový olej a troška nálevu z kapár. Ponorným mixérom všetko spolu rozmixuj do jemnej salsy.

Cestoviny uvar al dente v jemne osolenej vode. Sceď a premiešaj so salsou.

V panvici rozpáľ troška slnečnicového oleja a mäsko mäsko na ňom približne 10 minút opraž ako sauté.

Po opražení mäsko podávaj na postieľke so zelených cestovín, s pohárom dobre vychladeného pivka.

*Ak nemáš austrálske korenie, použi jednoducho Provensálske. Aj s ním bude menu naozaj ako môj manžel vraví : "nechutne dobré".*

Pridal(a): Zuzana215

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.