pridané 29.5.2019 o 10:51 prečítané 2056x

Bezlepkové zapekané chlebíky panini

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

10 Min

Náročnosť

veľmi ľahká

Ak máte doma bezlepkový chlebík Novalim a premýšľate, či je ešte stále čerstvý, nebojte sa ho použiť na bezlepkové zapekané chlebíky Panini. Taliani, veľkí gurmáni, vedia čo je dobré a presne tak dobré sú aj tieto chlebíky. Pripraviť si ich bude vedieť aj začiatočník.

Suroviny:

  • Novalim bezgluténový chlieb tmavý alebo Linsi
  • olivový olej
  • Mozzarella
  • Prosciutto crudo (alebo mortadella alebo obyčajná šunka)
  • Lístky bazalky
  • Paradajky veľké
  • Pesto zo sušených paradajok (domáce alebo kúpené)

Postup:

Olivovým olejom natrieme obe vnútorné strany krajcov chleba.
Na celú plochu spodného krajca natrieme pesto zo sušených paradajok.
Poukladáme plátky šunky, mozzarelly, paradajok a na vrch pridáme aspoň štyri lístky bazalky.
Zakryjeme druhým krajcom chleba, zvrchu ešte potrieme trochou olivového oleja a zapekáme najlepšie na kontaktnom grile, kým sa toast nezlepí a nezapečie do chrumkava (čas zapekania závisí od grilu).
Prípadne môžeme použiť aj toaster alebo zapiecť chleby v rúre na plechu vystlanom papierom na pečenie.

Pridal(a): NovalimSK

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.