pridané 25.3.2024 o 09:55 prečítané 211x

Bezlepkové minišišky bez kysnutia s ricottou a škoricou

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

25 Min

Náročnosť

veľmi ľahká

Poďte si vyskúšať naše bezlepkové šišky s mandľami a ricottou. Keďže cesto nemusí kysnúť, hotové ich máte do pol hodinky. Ricotta dodá cestu nadýchanosť a vláčnosť. Obalené škoricou s cukrom chutia naozaj božsky.

Suroviny:

  • 250 g ricotty alebo krémového tvarohu
  • 65 g Promix UNI
  • 75 g mandľovej múky alebo mletých mandlí
  • 50 g krupicového cukru
  • ½ ČL vanilkového extraktu
  • 1 vajce
  • Štipka soli
  • 1 hrnček Novalim strúhanky bezgluténovej
  • Olej na vysmážanie
  • Na obalenie:
  • Mletá škorica
  • Práškový cukor

Postup:

Do väčšej misy dáme ricottu, bezlepkovú a mandľovú múku, vajce, krupicový cukor, vanilkový extrakt a štipku soli. Varechou dobre všetko premiešame. Vznikne nám hustejšie lepkavé cesto. Môžeme ho teraz vložiť na 15 minút do mrazničky, aby sa pri tvarovaní menej lepilo (tento krok ale môžeme aj pokojne vynechať).
Do hlbokého taniera nasypeme bezlepkovú strúhanku. Lyžicou odoberáme kúsky cesta, vhodíme do strúhanky a z každej strany poobaľujeme. Vytvoríme tak menšie guličky.
Šišky vysmážame z oboch strán vo vyššej vrstve rozpáleného oleja, ktorý by mal mať ideálne teplotu 170 °C, dozlatista. Vysmažené ich ukladáme na papierové obrúsky, aby sme sa zbavili prebytočného oleja. Necháme trochu vychladnúť.
Nakoniec ich poobaľujeme v mletej škorici zmiešanej s práškovým cukrom v pomere 1:2.

Pridal(a): NovalimSK

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.