Deň pečenia s Jizerkou

pridané: 9.6.2014 o 12:56 | vytlačiť

V sobotu 31.5.2014 sa v Diecéznem centre Jána Pavla II. stretli malí aj veľkí na akcii s názvom „Deň pečenia s Jizerkou“. Toto miesto sme využili prvý krát, ale môžem bez obáv povedať, že splnilo naše požiadavky na priestor a vybavenie. Celá akcia začínala o 14:00 hod., ale zástupcovia spoločnosti Jizerské pekárny prišli v istom časovom predstihu, aby si stihli zodpovedne pripraviť a upraviť priestor na kulinárske pečenie, pretože hlavným cieľom bolo prezentovať pečenie s Jizerkou – prirodzene bezlepkovou zmenou, ktorú je možné zakúpiť v lekárňach na predpis. Prvé sa miesilo cesto na chlieb, keďže to vyžadovalo istú dobu odpočinku, resp. kysnutia  pred jeho samotným použitím. Následne sa robili langoše, ktoré sa tešili vysokému záujmu. Členovia tímu Jizerských pekární  komentovali svoje postupy pečenia, dávali  kulinárske rady, diskutovali s prítomnými a tiež ochotne prijímali rady od zúčastnených, čím sa rozprúdila živá debata.  Niektoré členky nášho OZ doniesli domáce nátierky, ktoré sme mohli vyskúšať  s čerstvo upečeným chlebíkom. Na svoje si prišli aj maškrtné jazýčky, lebo tu bola možnosť ochutnávky sladkého pečiva z réžie Jizerských pekární a zároveň šikovných gazdiniek OZ. Súčasťou akcie bola predajná akcia Jizerských pekární, pretože v niekoľkodňovom časovom predstihu bolo možné elektronicky objednávať výrobky spoločnosti Jizerské pekárny a vyzdvihnúť si ich na tomto stretnutí. Vybrané produkty sa dali kúpiť aj priamo na mieste a asi najväčšiemu záujmu sa tešili dukátové buchtičky, ktoré boli vypredané v krátkom čase. Pamätalo sa aj na menších účastníkov – deti, pre ktoré boli pripravené súťaže a ďalšie aktivity ako napríklad kreslenie a skladanie papierových útvarov. Účastníci tejto akcie dostávali malú pozornosť - vzorku bezlepkovej zmesi Jizerka.  Naše poďakovanie patrí tímu Jizerských pekární za ich snahu, príjemné vystupovanie a vytvorenie rodinnej atmosféry .

 

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 3
Pridal: OZ CELIASTRED

Diskusia k magazinu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.