Lekár radí dospelým

Na vaše otázky odpovedá:

Spýtajte sa

Výroba bezlepkovej potraviny

Otázka: Dobrý deň prajem,

v rámci voľného času sa venujem výrobe bezlepkových lokší u seba doma pre známych, ktorí majú o to záujem. Chcem sa opýtať, aké štandardy musím dodržať? Stačí všetko kvalitne vyumývať aby som sa zbavila múky a lepku z výroby klasických lepkových lokší?

Ďakujem pekne za rady.
RM.

PREČÍTANÉ:
1042x
REAKCIÍ:
1
VYTVORIL:
rudyynoo
VYTVORENÉ:
2019-03-15 22:27:14
  • napísal:
    používateľ:
    zuzanab
    pridané:
    21:39 19.3.2019

    Dobrý den, všeobecne sa doporučuje pracovať s potravinami tak, aby nedošlo ku kontaminácii. Osobne doma varím aj lepkovo aj bezlepkovo, ak je riad riadne umytý, nevidím dôvod na to aby ste museli mať iný riad na bezlepkové cesto atd. Je potrebné ale riady poriadne vyumývať, aj malý zostatok lepkovej múky môže niekomu spôsobiť problém.

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.
SPÄŤ