Lekár radí dospelým
Na vaše otázky odpovedá:
-
MUDr. Jozef Klucho
spýtajte sa -
GASTROENTEROLÓG s.r.o.,
J. Kráľa 3, 940 01 Nové Zámky
Tel.: 035/642 32 85
Web: www.gastroenterolog.com
Výroba bezlepkovej potraviny
Otázka: Dobrý deň prajem,
v rámci voľného času sa venujem výrobe bezlepkových lokší u seba doma pre známych, ktorí majú o to záujem. Chcem sa opýtať, aké štandardy musím dodržať? Stačí všetko kvalitne vyumývať aby som sa zbavila múky a lepku z výroby klasických lepkových lokší?
Ďakujem pekne za rady.
RM.
- PREČÍTANÉ:
- 1042x
- REAKCIÍ:
- 1
- VYTVORIL:
- rudyynoo
- VYTVORENÉ:
- 2019-03-15 22:27:14
-
-
napísal:
- používateľ:
- zuzanab
- pridané:
- 21:39 19.3.2019
Dobrý den, všeobecne sa doporučuje pracovať s potravinami tak, aby nedošlo ku kontaminácii. Osobne doma varím aj lepkovo aj bezlepkovo, ak je riad riadne umytý, nevidím dôvod na to aby ste museli mať iný riad na bezlepkové cesto atd. Je potrebné ale riady poriadne vyumývať, aj malý zostatok lepkovej múky môže niekomu spôsobiť problém.