Lekár radí dospelým

Na vaše otázky odpovedá:

Spýtajte sa

nafuknute brucho, plynatost, bolest v lavom podbrusku mozna celiakia?

Otázka: dobry den,
chcela by som sa opytat co by to mohlo sposobovat...uz vyse pol roka ma nafukuje pridala sa k tomu nadmerna plynatost (hnylobneho) zapachu, niekedy mam pocit ze mi creva v bruchu v nutri prdia a von uz pride len smrad.stolica mi po splachnuti plava..creva lenive niesu vela krat citim pohyb criev ...zo zaciatku to byvalo k veceru prislo 17:00 alebo 19:00 hod a bola som ako v 5-6 mesiaci tehotenstva nafuknuta, do rana som vyfucala :) no v poslednej dobe ma nafukuje hoci kedy pocas dna bez ohladu na to co zjem...aj na lacno ma nafuklo...vela krat spojene s krcmi...pocit ze mi dotrha kozu viac sa nafucat neda pocit explozie brucha.a bolieva ma lava strana podbruska..mam za sebou rtg pluc podozrenie na HP nepotvrdene, sono brucha primeraneho nalezu, este mam vymenny listok na gastroenterologiu. v minulosti som bola opeerovana na slepe crevo asi v roku 2005, 2014 september operovana na polyp na krcku maternice, ine operacie nemam..2X porod v roku 2007 a v roku 2011, uzivam pravidelne HAK, vyska :168cm vaha:kolisava od 58-60 kg vek :28 rokov
vybrane hodnoty ktore boli mierne zvysene pripadne znizene ostatne je ok 
vysledky krvi : stred. hod.HGB v RBC (MCH) 33,30 (27,00-33), HGB(MCHC) 381,(320-370), P-FW po 1 hod. 12(0-10) po 2 hod. 24 (0-20), glukoza 5,64 (3,3-5,59), S-cholesterol5,36 (3,2-5,00), S- celkova vazbova kapacita Fe 94,84 (35,60-76,30)
vysledky mocu: leukocity 78,3 (0,0-16,9) U-SED- bakterie 263,1 (0-130,7) U-SED hlienove vlakna 16,8 (0,0-5,0)
sterilny moc : pody ostali sterilne. stolica : negativna...
som zufala gastroenterologicke vysetrenie konci vzdy trubickou bud jednym smerom alebo druhym vsak???trubicke sa nevyhnem?a ak sa teda nevyhnem tak da sa robit aj v narkoze??jednym alebo druhym smerom???co mi to moze sposobovat stravou to neviem zistit nech vysadim co kolvek tak mi to robi mozno to vysadzujem na kratko :P co by mohlo byt za mojimi problemami????mohla by toto vsetko sposobovat celiakia, kedze ju mame aj v rodine???nie v uplne blizkej ale sesternica ma celiakiu...alebo by mohlo ist o nieco ine???dakujem za odpoved Marika

PREČÍTANÉ:
29910x
REAKCIÍ:
1
VYTVORIL:
VanesMel
VYTVORENÉ:
2015-04-08 19:23:21
  • napísal:
    používateľ:
    zuzanab
    pridané:
    23:17 8.4.2015

    Dobrý večer, otázku ani neposúvam pánovi doktorovi, pretože bez gastro vyšetrenia Vám na diaľku určite nevie povedať žiadny lekár čo Vám je. Je potrebné gastro vyšetrenie, či už tenkého či hrubého čreva a podľa výsledkov sa uvidí. Dá sa to zvládnuť aj bez narkózy, ale ak máte pocit že to nezvládnete, je možné to robiť aj v narkóze. Celiakia je dedičné ochorenie takže je možné že ju máte aj Vy, krvné testy na protilátky Vám už robili? Až následne po nich ak sú pozitívne sa robí biopsia tenkého čreva ako potvrdenie diagnozy celiakia.

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.
SPÄŤ