Lekár radí deťom

Na vaše otázky odpovedá:

  • MUDr. Jarmila Kabátová

    MUDr. Jarmila Kabátová

    spýtajte sa
  • Gastroenterologická ambulancia a ambulancia pre deti a dorast
    Jesenského 19, 921 01 Piešťany
    Mobil: +421 903 783 988
    E-mail: mudr.kabatova@gmail.com

Spýtajte sa

Odborné rady: modifikácia

Otázka: Dobrý deň, pani doktorka, vysvetlite mi, prosím Vás, čo je to modifikácia. Pšeničný modifikovaný škrob je vraj škrob odlepkovaný. Je to vždy len tak, alebo sa dá modifikácia robiť aj inak, nie len odlepkovaním. Aký je, prosím Vás, rozdiel medzi kukuričným škrobom a modifikovaným kukuričným škrobom? Vopred ďakujem za odpoveď. Natália

ODPOVEĎ: Kukuričný škrob je neškodný. Ak by bolo na výrobku napísané modifikovaný pšeničný škrob, to by bolo škodlivé. Zdraví Kabátová



Na otázky odpovedá MUDr. Jarmila Kabátová

gastroenterologická ambulancia a ambulancia pre deti a dorast

Jesenského 19, 921 01 Piešťany, Slovensko

Tel.: 033 7626391

Fax: 033 7626273

e-mail: kabatova@post.sk

PREČÍTANÉ:
2262x
REAKCIÍ:
2
VYTVORIL:
Anonymous
VYTVORENÉ:
2005-08-24 22:48:38
  • napísal:
    používateľ:
    Systém
    pridané:
    12:18 26.8.2005

    Otázka bola smerovaná na pani doktorku, ale ak dovolíte zapojím sa aj ja. Modifikovaný škrob je škrob rozložený, vpodstate akoby natrávený a to enzymaticky alebo chemicky. - NIE JE TO ODLEPKOVANIE, ale narušenie štruktúry. Tzn. že modifik škrob môže byť zemiakový kukuričný pšeničný ako aj zmes rôznych škrobov. Tak ako hovorí pani dr., bezpečný je len vtedy, keď je výslovne uvedené, akého je pôvodu. MOdif. sa robí z technologických dôvodov, výrobky z modif. škrobu sú hladšie, jemnejšie, krémovitejšie, bobtnavejšie,dá sa nimi chuťovo čiastočne nahrádzať napr aj olej, lebo pôsobia aj akoby mastnejšie. alena

  • napísal:
    používateľ:
    Systém
    pridané:
    13:36 28.8.2005

    Díky, Vaše vysvětlení mi přineslo konečně jasno. Vysvětlení pí doktorky je na nic.

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.
SPÄŤ