DISKUSNÉ FÓRUM
Otázky do pléna
zavaranie
Ahojte chcela by som sa opytat ci ma niekto skusenosti s pouzivanim pripravku od Dr.Oetker Gelfix Klasik na pripravu dzemov a marmelad. Rada by som to pouzila, ale neviem ci je to vhodne pre celiatikov.
- PREČÍTANÉ:
- 3664x
- REAKCIÍ:
- 3
- VYTVORIL:
- Jakub321
- VYTVORENÉ:
- 2009-07-14 17:24:29
-
-
napísal:
- používateľ:
- anry
- pridané:
- 19:18 25.7.2009
Ja použivam pre syna na výrobu dzemov Gelfix, Bez problémov. A ak chceš radu na zaváranie kyslých uhoriek, alebo čalamád používam jablčný ocot, je síce len 5%, ale 1 rok zaváranina v pohode vydrží. Zaváram ich do 3 dcl pohárov, a tým ich vlastne aj rozoznáme, ktoré su jeho.
-
-
napísal:
- používateľ:
- Rosie
- pridané:
- 21:56 25.7.2009
Mozes pouzivat aj klasicky ocot. Americki a kanadski dietologovia tvrdia, ze akykolvek ocot je v poriadku, ale ak mas stale obavy, tak Snico je urcite bezlepkovy. Je to potvrdene vyrobcom.
-
-
napísal:
- používateľ:
- luley
- pridané:
- 12:40 29.7.2009
Minulý týždeń som v BILLE kúpila ocot CLEVER ,ktorý tiež obsahuje karemelové farbivo E150c, ale výrobca pripísal, že je to cukrový kulér. Takže je bezpečný. Bolo by pre nás jednoduchšie, keby to takto písali aj ostatní výrobcovia.